Løchenveien

Moderne og tidsmessig uttrykk


Byggene er planlagt oppført i lys teglstein, som kombineres med gråsorte aluminiumsbeslag og glassfelt. Det er fokusert på å begrense materialbruken i prosjektet, dette vil gjøre at husene vil fremstå rene og tidløse. Husene er ulike, men følger et klart felles formspråk.

En kombinasjon av villa og leilighet


Eiendommen innbyr til å skape boliger som er en kombinasjon av leilighet og villa. Boligene skal ha alle de praktiske kvaliteter som er knyttet til leilighetstypologien, men likevel gi en følelse av å bo i villa. Boligene er romslige med generøse rom som har god takhøyde.

Løchenveien fasade

Resultatet her er at har alle leiligheter fått sin private inngang, nesten alle i solfylte sydvendte hjørner. Dagslys og sol er viktig for trivselen. Det blir sol inn i leilighetene fra morgen til sent på kveld. Vi har gitt alle leiligheter i 1. etasje syd- og vestvendte terrasser omkranset av private hager. Toppleilighetene har solfylte terrasser og tilgang til parkanlegget. Hjemme er det viktig å kunne være privat og slippe innsyn fra gjenboere. Egne studier har fokusert på dette og vært en viktig del av prosessen. Arkitekturen er lagt opp slik at innsyn mellom boliger og til terrasser i stor grad unngås med bruk av vinkelrette vegger og grønne hekker.

Løchenveien parken

Hageanlegg åpent mot aftensolen


Sentralt i hageanlegget ligger vannspeilet som reflekterer sollyset helt til solnedgangen. Området rundt vannspeilet er en felles hage. Private hager med utgang direkte fra boligen omkranser felleshagen. Slik oppnås en vakker boligpark som alle enhetene henvender seg til.

Parken1
Parken3
Parken2

Syv maleriske furuer og et stort pæretre er bevart og danner karakter på eiendommen. Sjeldne og ekstra vakre prydtrær og busker plantes for å skape en parkfølelse i denne private boligparken. Klipte, høye hekker skaper en grønn og stram ramme rundt hele kvartalet, mens lavere hekker skaper rammer rundt de interne hagene. Gatesten, kantsten og hagemurer gir et eksklusivt og stilig preg med en valør som tar igjen arkitekturen.

Bonum sin omfattende portefølje inkluderer en rekke store utviklingsprosjekter, men det er våre signaturprosjekter som Løchenveien som gjør oss spesielle.

Se våre prosjekter